Tények a metamorf masszázsról

metamorf

A metamorf masszázs, mint alternatív blokkoldó, támogató módszer egyre nagyobb teret hódít, egyre többen kacérkodnak kipróbálásával, sokan felismerték már jótékony hatásait. Bár csak a nevében hallgat, a köztudatba égett masszázs megnevezésre, természetében mégis teljesen mást képvisel. Gyengéd, ám igen hatásos eszköz lehet az önismereti úton, több módszer ötvözésével született, de egy biztos, nagyon össze van rakva. Éppen ezért fontosnak tartom megemlíteni, mielőtt úgy döntesz, segítségül hívod a metamorf masszázst, feltétlenül tájékozódj! Igyekszem több cikken keresztül, esettanulmányokon át bemutatni részletesen, mert a tapasztalatom az, hogy a leírásán kívül nem nagyon van közelebb hozva az emberekhez.

Az igazi kiteljesedéshez, vagyis a metamorfózishoz, a hernyóból pillangóvá váláshoz, be kell járnod a köztes állapotot, saját magad megismerését. Egyeseknél a folyamat rövidebb, míg másoknál hosszabb ideig, akár betegségeken keresztül is eltarthat. A metamorf masszázs tökéletes belépő lehet.

Honnan származik a módszer?

„Minden változás a megértéssel kezdődik, és az elhatározás megszületésével indul útjára. Az elhatározás tőlünk függ.”

( Gaston Saint Pierre )

A metamorf masszázs rendszerét Gaston Saint-Pierre reflexológus foglalta össze, Robert Saint John előzetes munkássága nyomán, aki komoly felfedezést tett arra vonatkozóan, miszerint az emberi test összes reflexpontja megtalálható a gerincen és annak zónájában. 

Erre specializált kísérletezései során megfigyelte, hogy a testben fellépő energia hiány okozta blokkok a gerincoszlop megfelelő zónáiba rendeződnek, s hogy bizonyos zavarok már a születés (fogantatás) előtti időkből származhatnak.

Lássunk most pár tényt, ami kicsit segíthet megválaszolni pár felmerülő kérdést:

link: A metamorf masszázs elmélete és gyakorlata

link: A metamorf masszázs leírása

 Az első számú tény a metamorf masszázs megértéséhez:

Az egyik legfontosabb véleményem szerint, hogy csak akkor vedd igénybe a módszert, ha belátod, minden változás egy folyamat, nincs instant megoldás, nincs varázspálca, csodaszer, aki mást mond, attól én biztosan sikítva menekülnék.

 Tegyük fel, hogy 32 éves vagy. Hogy lehetne a már megélt 32 év minden berögződését, tudatosan, vagy tudattalanul hurcibált traumáját, tapasztalatát, meggyőződését egy csapásra eltüntetni? Majd másnap felkelve hirtelen más emberként felébredni, mintha az eddigiek meg sem történtek volna? Ja, sehogy! De írhattam volna akár 25 évet, vagy 60- at, de 18-at is. Nincs jelentősége, éveken keresztül élt életekről beszélünk, amit addig a pontig ismertünk és lehoztunk valahogy, amíg fel nem fedeztük, hogy változásra van szükség, hisz valami nem működik.

 A háttérben húzódó okok pedig, ahányan vagyunk, annyi félék, nincs két egyforma sors, múlt,családrendszer. ÉS CSODARECEPT SEM! Az ember valódi önvalójára pedig az idő és egyes élethelyzetek vastag takarópáncélokat növesztettek, amit csak kitartó munkával lehet szépen lefejtegetni, lépésről-lépésre, hiszen a megértésre és új energetika beépülésére szintén kell időt szánni és legalább annyira fontos is, mint maga a felismerés és szembenézés.

A második kulcsfontosságú tényező:

Pusztán kíváncsiságból ne feküdj be egy lélekmasszázs kezelésre a döntés nélkül, hogy valóban rálépnél az önismereti útra, mert bár, ahogy említettem a módszer kíméletesebb, de ugyanúgy képes előhozni mélyre ásott problémákat, ami nem épp kellemes érzés, ha nem vagyunk rá nyitottak. Ha még nem állsz készen, de mondjuk pihenni szeretnél, vagy csak egy kis kikapcsolódásra vágysz, arra tökéletesek az aromaterápiás, kényeztető, és relax masszázsok. Megszüntetik a feszültséget, anélkül, hogy a lelkedben vájkálnának. Én személy szerint a Lomi-Lomit ajánlanám, ami bár szintén sejtszinten képes dolgozni, mégsem okoz másnap letargiát, sőt!

 Jó, ha tudod, hogy készülj egy metamorf masszázsra:

Tanácsos konkrétumokkal érkezni és véleményem szerint egy olyan metamorf masszőrt választani, akinek van eszköztára, tehát segítői pályán tevékenykedik, nem pedig csak ezzel, vagy csak fizikai masszázsokkal foglalkozik, mindenféle háttérinformáció nélkül. Elég sokat hozzátehet a felismerésekhez, válaszolni tud a kérdéseidre, kiegészítheti a kezelést egyéb más technikákkal, ami a  folyamatot segíti és támogatja a hatás beépülését. Képes szükség esetén szakszerűen megvigasztalni, és nem zaklatott lelkiállapotban utadra engedni. Vagy felismeri, hogy neked más módszer hatásosabb lenne és megfelelő szakemberhez irányít, nem pedig erőszakosan tolja rád, hogy ez az egyetlen tuti, de közben mégsem haladsz, vagy visszatér a probléma.

Még ez is fontos lehet: 

Manapság elég sok helyen oktatják a metamorf masszázst, olyanok is, akik egyáltalán nincsenek képben arról, milyen eszköz van a kezükben. Magát a technikát, valóban nem egy agylövés elsajátítani, bárki képes rá, de hatásfokában tapasztalatból azt kell mondjam, nem mindegy a kezelő személye. Az is tény, hogy a kezelt, öngyógyító folyamatainak a beindítása a cél, de közben nagyon nem mindegy, hogy a kezelést végző milyen tudati szinten mozog, képes-e leválasztani magáról az otthoni problémáit, képes-e végig koncentráltan jelen lenni, vagy csúnyán mondom, de csak egy jó bevételi forrásnak tekinti a módszert. A fent említetteken túl, ha nincs meg a kémia a kliens és kezelő között, legyen bármilyen tűpontos és sorrendileg hibátlanul végrehajtott a kezelés, nem lesz ugyanaz, mint egy olyan személlyel, akivel összerezegnek.

 Persze lehet mondani, hogy nincsenek véletlenek! Ahogy az sem az, hogy az élet pont annak a masszőrnek az útjába sodorta az illetőt, akire szüksége van. De előfordul ennek az ellenkezője is! Van, hogy pont azért kerülünk egy adott emberhez, hogy ellenpéldát lássunk, ami szintén tanulás, vagy jelzik ezzel, hogy nem biztos, hogy az a módszer a nekünk való. Az intuíciók működnek, és súgnak, de ha felülbíráljuk őket és juszt is másik irányba megyünk, vagy másra akarunk hallgatni, aki azt feltételezi, tudja, mi nekünk a legjobb, mert neki az bevállt, akkor az nem egy önismereti módszer hibája.