SI izületi kimozgatás

Krónikus hát, derék,váll, vagy térdfájás nehezíti a mindennapokat?

A teljesen fájdalommentes módszert Japánban fejlesztették ki, kimondottan gerinc és mozgásszervi problémák enyhítésére. Minden egy konzultációval kezdődik, aminek keretei között felmérjük a meglévő állapotot, megbeszéljük a leghatásosabb kezelés sorozatot. Az SI-izületi kimozgatás önmagában is nagyon hatásos, de hogy a javulás állapotát a leghatékonyabban fent tudjuk tartani, más módszerekkel ötvözöm.

Az Si-izületi kimozgatásról részletesen

A teljesen fájdalommentes módszert Japánban fejlesztették ki, kimondottan gerinc és mozgásszervi problémák enyhítésére. Mára olyan sikereket ért el, hogy a szigetország  egyik legelterjedtebb és leghatékonyabb kezelésévé nőtte ki magát. Európában még kevésbé ismert, de lassan nálunk is meghódítja a neki járó helyét.

A kezelés alappillére, a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatására épül, aminek hatására feloldódik az ízületben keletkezett feszültség,s ez által csökken vagy teljesen megszüntethető a derékfájás.

SI terápia

A csípőbe, vállakba vagy nyakba kisugárzó fájdalom is indulhat innen, mivel a gerinc szakasz izmai összefüggnek.

Sok esetben a már megműtött gerincsérv okozta fájdalom a beavatkozást követően sem szűnik meg. Ennek lehetséges okainak kutatása közben jutottak el az SI ízület megfelelő működésének jelentőségéhez. Az SI-izületi kimozgatás atyjaként ismert Hakata Professzor hosszú évek alatt szerzett tapasztalatai szerint, a derékfájások túlnyomó többségében az SI ízület blokkolva van, így működése nem megfelelő, ami aztán különféle derékbántalmakat, váll vagy nyak fájdalmakat képes okozni. A kezelés abban segít, hogy az ízület mozgásának elakadását megszüntessük.

Sokan élnek tévhitben, hogy sérv, isiász, vagy lumbágó okozza fájdalmukat, de valójában 90%-ban az SI ízület befeszülése, elakadása a valódi ok. Az SI ízület blokkja jelentősen befolyásolja a medence elcsavarodását, elbillenését, feloldásával ez a jelneség javul, megszűnik.  A csontkovács kezeléssel ellentétben 2-3 mm-t mozdítok az ízületen, természetéből adódóan egy nagyon finom eljárás, nem megterhelő, és viszonylag rövid ideig tart, jól alkalmazható gyermekektől egészen idősebb korig.

 Az SI izületi kimozgatás hatékony derék becsípődés, sérv esetén is. Valamint képes megszüntetni a kéz és ujjak zsibbadását.

Fontos! A kezeléshez szükséges: rövid/hosszú ujjú póló (ne legyen ujjatlan), melegítő vagy cicanadrág és zokni!

Si izületi kimozgatás ára:

  • Kezelési idő: A kezelés időtartama mindenkinél egyedi, személyre szabott. Átlagosan 60 perc, de a probléma függvényében ez változhat – 10 000 Ft.
  • Kezelés + állapotfelmérés: 12 000 Ft.