Méregtelenítő mézes masszázs

A méregtelenítő mézes masszázs elsősorban a méz ezen tulajdonságát használja ki. Számos betegségre, egészségügyi problémára hatékonyan alkalmazható.

Fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfájdalmak, ízületi problémák esetén. Csökkenti a depresszió okozta ideggyengeséget, stresszt majd felfrissít és üdítő hatással van a páciensre.

A méz, mint a legsokoldalúbb anyagok egyike

A méz jótékony hatása ősidők óta ismert, számos vitamin és nyomelem megtalálható benne: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin.

Antiszeptikus, vagyis baktériumölő hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják. Természetes antibiotikum.

A méz csodákat művel a bőrrel, öregedésgátló és kitűnően hidratál. Gazdag antioxidánsokban, amely védi a bőrt a káros UV sugaraktól és segít a bőr megfiatalításában. A méz hidratálja a bőrt, amely így rugalmas marad.

A mézes masszázs menete:

  • Szárazkefe masszázs: ennek hatására eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, előkészítjük a bőrt a mézes masszázshoz

 

  • Mézes masszázs: itt nem használjuk a klasszikus masszázs fogásokat (dörzsölés, gyúrás), hanem a méz ragacsosságát kihasználva speciális vákumképző fogásokkal dolgozunk, elsősorban a háton. A kezelt területen vérbőség alakul ki, a bőr szövet pólusai kitágulnak, és a kitágult pórusokon át haladva a méz beszivárog, majd onnan a vákuumhatás következtében a salakanyagok kiszippantódnak a bőr rétegéből. A folyamat végén a mézet eltávolítjuk a kezelt felületről.
  • Levezető masszázs: hidratáló krémmel történő lágy, lazító masszázs.

Egy mézes masszázs kb. 60 percet vesz igénybe. A folyamat során a kezelt területről látványos módon távoznak a méreganyagok, a bőr felfrissül, üde és hidratált lesz.

Figyelem!

A  mézes masszázs során alkalmazott ún. vákumképző fogások esetenként kellemetlen érzést válthatnak ki. A méregtelenítő mézes masszázs ezért semmiképpen sem nevezhető kényeztető wellness massszázsnak, bár testünkre gyakorolt hatása tagadhatatlanul minden apró kellemetlenséget megér!