Mantragyógyászat

A mantragyógyászat tibeti hagyománya az ősi időkből származó erőteljes gyógyítási forma, mely a jelenségek között fennálló kölcsönös függő eredet filozófiáján alapul.

A kölcsönös függő keletkezés filozófiája szerint, az univerzumban minden megnyilvánulás, minden jelenség szorosan összefügg egymással. Egyetlen létező vagy megnyilvánuló dolog – legyen az személy, tárgy, esemény, érzés, gondolat vagy bármi – sem létezhet elzárva, elszigetelve mástól. Ha megértjük és tudatosítjuk a függő keletkezést, úgy a saját valóságunk társalkotóivá válhatunk és lehetőségünk, képességünk lesz befolyásolni életünk fontos aspektusait, amilyen például az egészség.

A mantrákról

A mantra szanszkrit kifejezés, melynek jelentése: ami a tudatot védelmezi (ti. a szenvedéstől). A mantrára használt tibeti szó a ngag (sngags) és a gyógyítás e formájának gyakorlóját ngakpának nevezik.

A mantra a hang a tiszta lényegi energiája. A hang esszenciális és tiszta megnyilvánulásában végtelen lehetőséggel rendelkezik, ezért egy adott mantra ismétlése egy módja annak, hogy sajátos, finom energiákkal kapcsolódjunk össze és irányítsuk őket. A mantrával való gyógyítás ezt a módszert használja a gyógyító hatás elérésére.

Az öt elem

A modern fizika is megerősíti azt, amit sok ősi kultúra már hosszú évszázadok, évezredek óta tudott, hogy az energia és a matéria (forma) felcserélhető, mivel ezek az univerzális alkotóelemek különböző megnyilvánulásai.

A hagyományos tibeti gyógyászat ezeket az alkotóelemeket, minden megnyilvánulás forrásait, lehetőségeit az öt elemként írja le. A legfinomabb szinten az öt elem pszicho-fizikai funkcióval rendelkezik, mely energiával látja el lényünk tudati, érzelmi és szellemi (spirituális) aspektusait, valamint – durvább megnyilvánulásukban – fizikai létezésünk alapját képezik. Azért, hogy kapcsolatba tudjunk lépni ezekkel a finom elemi energiákkal, a tibeti gyógyászat az érzékszervi érzékelés öt módozatát, valamint azok tárgyait – mint a forma, hang, érintés, ízlelés, szaglás – használja terápiás megközelítése részeként.

A mantrával történő gyógyítás kifejezetten a hang energiájára, mint a gyógyítás közvetítőjére összpontosít. A tibeti mantragyógyászat ősi és titkos mantrákat használ, melyek időnként a természetes hangok esszenciáját foglalják magukba.

A kezelésről

A mantrák a gyógyító hatásukat az egymástól való kölcsönös függés működésén keresztül fejtik ki.

A hagyományos tibeti gyógyászatban a gyógyítás célpontja soha nem egyetlen pont, ahogy az a nyugati orvoslásban van.

A test minden egyes szerve vagy meghatározott pontja sok különböző és egymáshoz kapcsolódó ponttal áll kapcsolatban. Ezért a tibeti gyógyászat – ahelyett, hogy csupán egyetlen pontra figyelne – inkább tíz pontra összpontosít: a fő problémás területre és a kapcsolódó pontokra, továbbá foglalkozik a pontok közötti kapcsolatokkal is.

A tibeti gyógyászat tapasztalata szerint a betegség hátterében valamilyen finom energetikai zavar áll. A mantrával történő gyógyítás a hang finom energiáját használja fel ennek a mögöttes energetikai zavarnak a kezelésére, tehát a tünetek kezelése helyett a kiváltó okot, valamint a kapcsolódó és fenntartó tényezőket kezeli.

forrás: www.menlakhang.com

Kizárólag az Újratervező program keretein belül alkalmazzuk.

Ára: 12 000 Ft / alkalom

Bejelentkezés: Erdélyi Zoltán: +36205011289