Köpölyözés

A köpölyözés egy vákuum masszázs, amely a hagyományos kínai gyógyászat egyik terápiás eszközére, a köpöly-technikára épül. A  manuális kezelések egyik fajtája,  ingerli a test legérzékenyebb pontjait.

Lokális hatású pozitív ingerhatásról beszélünk. Vérkeringésre, és a vérösszetételre gyakorolt hatása is igen jótékony.
Üvegharangokkal masszírozunk, kilazíthatjuk az izmokat, eldolgozhatunk velük mélyebb, kézzel csak nehezen kimasszírozható izom-letapadásokat, csomókat. A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki; javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje. Ez úgy történik, hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés területére áramlik a vér.

 

Köpölyözés

Ilyenkor tehát a távoli területeken vérhiány alakul ki, erre a szervezet úgy reagál, mintha valahol nagy vérveszteség volna. Elkezdi erőteljesen termelni az új vért, mozgósítja a szervezet vérellátását. Csökken az erekben a belső nyomás, az erek külső falára így a testnedvek tudnak nagyobb nyomást gyakorolni, ami a vér PH-ját egyensúly irányba tereli. Az erekre ható külső nyomás növekedése a sejtekben pozitív reakciót vált ki. A helyileg fellépő

vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, ezzel is fokozva a bioenergia áramlását.

Dr. Van der Jin kínai professzor, több mint 40 éves tapasztalata alapján azt mondta: “Amit gyógyszerrel meg lehet gyógyítani, azt köpölyözéssel is meg lehet ” – sőt – “köpölyözéssel azt a betegséget is gyógyítani lehet, amit gyógyszerrel nem.”

Az alábbi problémáknál ajánlott a köpölyözés:

  • Nyakfájás, fejfájás, migrén, neuralgiák
  • Hátfájás, köteges, csomós hátizmok
  • Váll, csípő, és derékfájás esetén,
  • Gerincsérv
  • Magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, szédülés, fülzúgás/csengés
  • Cellulitisz- terápia, fogyókúra

A mozgáskorrekciós kezelésem szerves része, így külön nem alkalmazom ezt a technikát.