Kamaszmasszázs

A kamaszmasszázs egy nagyon jó támogató eszköz ebben a  minden szempontból kihívásokkal teli időszakban.

Dúlnak a hormonok, változik a test. Hirtelen nőnek akár évi 10-20 cm-et is, ami hatalmas terhet ró a csontokra, izmokra. Sajnos, ha nem kezelik tudatosan ezt az állapotot, nem sportol, erősít megfelelően a gyerek, könnyen kialakulhat az ún. hanyag tartás.  Ezt az állapotot tovább rontja az egész napos ülés, görnyedés, és az iszonyatosan nehéz iskolatáska cipelése!

hanyag tartás

Mi történik a testtel hanyag tartása esetén?

A tartósan helytelen tartás következtében a vállak előre forgatása miatt a mellizmok megrövidülnek, a háti izmok megnyúlnak, görcsössé válnak. A nyak mereven előnyúlik, a nyaki izmok is megnyúlnak. A test súlypontja megváltozik, a gerincoszlopra itt-ott nagyobb terhelés jut. A feszes, nem megfelelő izomzat akár  még el is húzhatja a gerincet különféle irányokba, így gerincferdülés is kialakulhat.

Kamaszmasszázs menete

A masszázs klasszikus svédmasszázs fogásokkal a feszes izmok oldására fókuszál, elsősorban a nyaki és háti gerincszakasz mentén lévő izmokat dolgozzuk át. Mivel a mellizmok megrövidülnek, azok átmasszírozása és nyújtása elengedhetetlen.

Fontos kiemelni, hogy a mellizmok masszírozása nem a mellek masszírozását jelenti! A fiúgyermek letakarva, a lány gyermek melltartóban fekszik a masszázsasztalon, és a kulcscsont alatti területet lazítjuk!