Gerincjóga

gerinjoga Vikivel
A gerincjóga kezdők számára is végezhető óratípus.

Fókuszban az ideális izomegyensúly fenntartása, visszaállítása, a gerinc mobilizálása és stabilizálása által. Az izomegyensúly az izmok megfelelő hosszát és nyújthatóságát jelenti, ami az ízületek megfelelő helyen tartásához, illetve mozgatásához szükséges.

Mindennapi életünk során nagyon gyakran előfordul, hogy nem egyforma terhelés alatt vannak testünk különböző részei, ennek hatására egy idő után a tónusos izmok rövidülhetnek, túl feszessé válnak, a fázisos izmok pedig elgyengülnek, így az ízületek nem kapják meg azt a szükséges tartó- és védőfunkciót, amit az izmok hivatottak biztosítani.

Gerincjóga

A gerincjóga gyakorlataival egyszerre nyújtjuk és erősítjük az izmokat, törekszünk az egyensúly fenntartására, ha pedig ez már megbomlott, akkor a visszaállítására. Így védjük a szalagokat, porcokat, ízületeket, amelyek regenerálódási képessége nagyon alacsony. A gerinc azért kulcsfontosságú, mert az összes izom és szerv innen van beidegezve, ugyanakkor a foglalkozás során az egész testet átmozgató ászanák sorozatát végezzük, hiszen az emberi testben minden összefüggésben áll egymással – gondoljunk csak például a hátulsó fascia vonalra, amely a lábujjaktól a szemöldök vonaláig tart a test teljes hátsó felületén futva.

A jóga terápiás hatása tehát a megfelelő izomegyensúly biztosításával, valamint a megfelelő légzéstechnika alkalmazásával valósul meg, biztosítva az optimális gázcserét, ezen keresztül az anyagcserét és a sejtek megfelelő tápanyagfelvételét. Legyél kezdő vagy haladó gyakorló, kortól, nemtől függetlenül szeretettel látlak téged is az órákon.

Hogy minél hatékonyabban támogathassam az édesanyákat és babáikat, rendszeresen bővítem tudásomat különböző képzéseken, a teljesség igénye nélkül a szoptatástámogatás, szétnyílt hasizom és császármetszés utáni regeneráció, gerincprevenció témakörökben. Szeretettel várok minden édesanyát, akár egyéni foglalkozás keretén belül is.

Heti foglalkozás

Minden pénteken: 17:30-19:00
Részvételi díj: 2000 Ft/Fő