Funkcionális Fascia Tréning

A fascia tréning másképp nyúl a krónikus problémákhoz. A teljes testet, ezen belül is a kötőszöveti hálót kezeli. Ha ugyanis a fascia sérül, sérülnek a csontok, izmok, ízületek.

Ha veszít folyadéktartalmából és rugalmatlanná válik, „kiszárad”, merevnek érezzük magunkat, hamarosan jelentkezik a krónikus fájdalom, és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a probléma valóban onnan származik, ahol a tünetet észleljük.

Fascia tréning

Sajnos a  krónikus fájdalmak kezelése ma még a legtöbb esetben nem igazán sikeres. Mert ami krónikus az már régi probléma és ezért sokkal hosszadalmasabb a helyre hozatala is. Sokan ezért hamarabb feladják, mint ahogy változás történne az állapotukban. A fascia tréning ezekre a krónikus fájdalmakra lehet megoldás, De ehhez kitartásra is szükség van.

A fasciát (kötőszövetünk egy része) figyelmen kívül hagyva ugyanis nem azonosítható, pontosan melyik struktúrából ered a probléma, így a kezelési protokollok továbbra is elsősorban a lokális, tüneti terápiára koncentrálnak, és jellemzően fájdalomcsillapító gyógyszerekkel és fizioterápiás eljárásokkal próbálkoznak.

Szerencsére a fascia egyik legjellemzőbb tulajdonsága az alkalmazkodóképesség. Ha rendszeres fizikai vagy pszichés stressznek tesszük ki, megváltozik szerkezeti összetétele, hogy megfeleljen az igényeknek. Kísérletek kimutatták, hogy ha a fasciát fokozott tenziós erőknek tesszük ki (tehát rendszeresen és megfelelően eddzük), nő a sejtek száma, mérete, hullámossá válnak a rostok és fokozódik a kollagén termelés. Minél jobban eddzük tehát a fasciát, annál rugalmasabb és jobban terhelhető. Mindössze 10-15 percre van szükségünk hetente 2-3 alkalommal ahhoz, hogy a fascia edzésével fiatalon és egészségesen tartsuk a testünket.

Fascia Tréning mindig egyénre szabott.
Egy Tréning 50 perces, előtte felmérem mi a probléma és az alapján összeállítom a tornát. Ha kell megbeszéljük, hogy milyen kezelésre lenne még szükség.

Ár: 8000Ft/ alkalom 
5 alkalomas bérlet 35000 Ft