FDM kezelés

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak (terápia rezisztens krónikus fájdalompáciensek).

Az FDM elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia. Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít. Krónikus fájdalom esetén a pácienseknek megváltás a gyors, akár 20 perc alatt áttörő sikert hozó terápia, ami az évek fájdalmait egyszerre söpri el. Az FDM valóban döbbenetesen eredményes, gyors, tabukat döntögető, mozgásterápiás tanulmányokat alapjaiban megrengető eljárás.

FDM kezelés

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

A testbeszéden keresztül a szakember azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a visceralis (belsőszervi) panaszok kezelése terén is.

Milyen testbeszédeket használ fel az FDM diagnosztizálásra?

  • Egy vonal mentén mutat a páciens égő, kisugárzó, húzó fájdalmat.
  • Egy ujjal 1 pontba mutat, ott szúró fájdalmat panaszol.
  • Több ujjal mélyen belemarkol az izomba, erősen benyomja azt, gyúrogatja, masszírozza fájó pontját.
  • Tenyérrel megmarkolja az ízületet, keresi-kutatja a fájdalmat, mozgatja közben a végtagot, próbálja megfogalmazni azt a fura fájdalomszerűt ott bent az ízületben.
  • Egész tenyérrel végigsimít egy nagy sávon vagy egy fél-egész végtagon, simogatja, dörzsölgeti azt vagy lehúzza az ujjait, kirázza a kezeit, a végtag zsibbad, bizsereg, hangyás.
  • Tenyérrel megmarkolja az ízületet és fogva tartja azt, nem mozgatja. Fájdalma nincs, csak nem mozog a testtáj.

Jelen pillanatban a fájdalom leírását a világon minden nép így teszi, így az FDM internacionális, a kezelő egyáltalán nem kell, hogy páceinse nyelvét értse, fájdalmát tudni fogja csillapani. Az FDM kezelés után a kezelt házi feladatot kap: mozgatást, esetleg önmasszázst, nyújtásokat, stb. A kezelés szinte kivétel nélkül fájdalmas, viszont a páciensek az első eredmények után kérni fogják.

A mozgáskorrekciós kezelés szerves része, így külön nem alkalmazzuk ezt a technikát.