Bach-virágesszencia

A Bach-virágesszencia egy különleges, gyengéd és eredményes módszer.

Kiválóan alkalmazható testi és lelki nehézségek esetén is. Egyszerű, mellékhatásoktól mentes, túladagolása nem lehetséges, alkalmazása teljesen biztonságos gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Dr. Edward Bach Az 1930-as években dr. Edward Bach fedezte fel és dolgozta ki a 38 vadon élő virágot és növényt tartalmazó módszert, amely a növények virágaiból készült esszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Tehát nem találunk szívre,tüdőre, vesére vagy különböző betegségekre stb. való esszenciákat, hanem ezek helyett érzelmekre, mint például: félelemre, bizonytalanságra, önbizalomhiányra, kishitűségre, testképzavarra, féltékenységre stb.

Az Bach-virágeszenciák előállítása, és használata egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatásos és a forralásos eljárás. Az elkészítési eljárásból fakadóan speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem okoznak allergiás tüneteket, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.

 • Eredményes
 • Gyengéd
 • Egyszerű
 • Mellékhatásmentes
 • Vegyszermentes
 • Túladagolás mentes
Bach virágesszencia

Kinek ajánljuk a Bach-virágokat?

Tapasztalatom szerint hatékony kiegészítője lehet bármilyen önismereti eszköznek, jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel is. Segíti a feldolgozást és az önismereti munkában elért eredmények beépülését. Ezen felül tökéletes első lépés is lehet önmagunk felé, gyengéden, de eredményes nyitja ki a bezárt lelket, és segít újra lelki egyensúlyt és nyugalmat teremteni az életben, kiválóan csökkenti a stresszt.

Fontos kiemelni, hogy a virágesszenciák nem egy elképzelt ideális állapotot teremtenek meg. Nézzünk egy példát: ha valaki türelmetlenségre, kapkodásra, feszültségre kap cseppeket. A személyre szabott összeállított keverék az adott személy egyensúlyi állapotát állítja vissza önmagához képest. Tehát amikor a cseppek elérik a kívánt hatást, akkor az egy természetes állapot lesz a használójának, így a saját egyensúlyi állapotot már a cseppek nélkül is fent lehet tartani, vagyis nem alakul ki függőség, mert az esszenciák a saját öngyógyító folyamatainkra hatnak.

Az kedvező változások sokszor olyan észrevétlenül történnek meg, hogy az újra kialakult állapotot természetesnek és normálisnak vesszük, hiszen minden virágkeverék valódi személyiségünkhöz visz közelebb.

Néhány példa, hogy milyen problémákra alkalmazhatóak a virágcseppek:

 • Kapcsolatteremtési problémák
 • Félelmek
 • Bizonytalanság
 • Önbizalomhiány
 • Döntésképtelenség
 • Hangulatingadozások

Hogyan szedjük a Bach-virágeszenciákat?

A személyre szabott keverékből min. naponta négyszer négy cseppet kell kb. 1 dl folyadékba csepegtetni. Ha nincs kéznél folyadék,  az esszencia közvetlenül a nyelv alá is csepegtethető. Egy 30 ml-es üveg kb. egyhavi szedésre elegendő. A lehetőségekhez mérten osszuk el a nap folyamán a 4 alkalmat.

Az esszenciák nem hivatottak semmilyen orvosi kezelést helyettesíteni, és nem minősülnek gyógymódnak!

A Bach-virág teápia konzultációs díja: 8 000 Ft
Ugyanazzal a tartalommal újra töltve: 4 000 Ft