Molnár Viki

Molnár Viki vagyok, a jóga elkötelezett híve, évek óta rendszeresen gyakorlója. Az idő múlásával, egyre több irányba nyitottam, több stílust kipróbáltam, azonban egy dolog az elejétől fogva nem változott: az iránta érzett szenvedélyem. Néhány év után megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy szívesen átállnék a matrac túlsó oldalára is, így több évi tanulás, gyakorlás és felkészülés után végre továbbadhatom a jóga évszázados bölcsességét, amit a mai kor tudománya rendre igazol.

Jógaoktatói képesítést először az Atma Centerben szereztem, majd a Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdióban ösztöndíjjal végeztem el a kismama- és babás jóga oktatói képzést. A saját anyaságom egyenes útként vezetett az édesanyákkal való intenzív foglalkozás felé, hiszen amikor magam is átéltem a szülés, a gyermekágy, majd az ezt követő időszak csodaszép, de embert próbáló időszakát, egészen másképp láttam a jóga helyét és szerepét is az életemben. Míg korábban az intenzív, kihívást jelentő jógafajták álltak hozzám közelebb, a várandósság, majd a regenerációs időszak minderre esélyt sem adott – hozzáteszem, nem is tett volna jót.

Felfedeztem, hogy akkor is rengeteget tud adni a jóga, ha épp nem csurog a szemembe a verejtékem, ehhez azonban nekem is keresztül kellett mennem azokon az időszakokon, amikor az ember nem áll fizikai teljesítőképessége csúcsán. Megengedőbb, türelmesebb, lágyabb gyakorlás kapott helyett az életemben. Az édesanyákkal való közös munkában is ez az elsődleges vezérfonal: segíteni, támogatni őket úgy, ahogyan ebben az időszakban a leginkább megfelelő és biztonságos számukra.

Felnőtt óráimon is kiemelten fontosnak tartom a biztonságos gyakorlást, mert bár hiszem, hogy az igazi fejlődés a megszokott komforton kívül történik, azonban oda, nem sérüléseken át vezet az út. Ehhez szükséges a jó oktató, aki segít abban a zónában maradni, amivel picit túllépjük a határainkat, de csak épp annyira, amiben még jól érezzük magunkat, de már büszkék is lehetünk arra, hogy képesek voltunk megtenni kifelé az első lépést. Célom, hogy a hozzám érkező vendégek komplex élményt vigyenek haza egy-egy óra után, hogy az az egészségükre, mozgásukra és közérzetükre is jó hatással legyen. Ehhez a jóga olyan eszköztárat ad a kezembe, amelyben a légzés, a mozgás és a koncentráció harmonikus megvalósításával közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, önmagunk egészségesebb, teljesebb változatához.

Heti foglalkozások:

Babás jóga, szerda 10:00-11:00
Gerincjóga, péntek 17:30-19:00

Elérhetőség, bejelentkezés:

babavaljogazom@gmail.com
+36 70 367 4210