Mihók Balázs

Személyi edző kicsit másképp

A pedagógia és az emberekkel való foglalkozás mindig is része volt az életemnek, ebből kifolyólag extrovertált embernek tartom magamat. A családtagjaim nagy része pedagógus, ahogy én is. Érdekelnek az emberek, akikkel összehoz a sors, és hogy ők éppen az életüknek milyen szakaszában járnak.

A sporthoz való viszonyom már kiskoromban kialakult, mivel édesanyám testnevelő tanár, neki köszönhetően hamar megismerkedtem a sport világával. Három éves voltam, amikor először álltam sílécen, aztán szépen sorjában jöttek a különböző sportágak: karate, úszás, labdarúgás, kosárlabda, tenisz, és nem utolsó sorban a testépítés. A tenisz az életem jelentős részét tette ki, mert 15 évig ennek a fantasztikus sportnak az oktatója voltam. A testépítést csak hobbiszerűen űztem és nem is volt benne túl sok tudatosság annak ellenére, hogy hetente négyszer is megfordultam az edzőteremben. Szerencsésnek mondhattam magamat abban az időben, mert édesanyámnak volt egy konditerme ahol emelgethettem a súlyokat. Az erő fejlesztése és a rendszeres edzés valamint a tudatos sportolás elindított bennem egy szűnni nem akaró vágyat az iránt, hogy még jobb legyek abban, amit csinálok és ráébresztett arra, hogy a tanulásnak sosincs vége.

Tanulmányaim:

A Testnevelési Egyetem testnevelő-edző szakán végeztem, ahol rengeteg szakmai tudással gazdagodtam, amiket jól tudok ötvözni az évek során megszerzett tapasztalatokkal. A személyi edzéshez szükséges ismereteket pedig az IWI Nemzetközi Fitnesziskolán, és a Thor Gym FMT level 1 képzés alkalmával tettem szert. Mind a két képzési helyen funkcionális edző képesítést szereztem.

Miért másképp?

Az egész, eddig egy teljesen átlagos személyi edző bemutatkozása, aki jó egészségnek örvend és szanaszét sportolja magát, mindig fitt és üde. Mivel egész életemben sportoltam, így nem igazán tudtam megbirkózni a gondolattal amikor is 2010 decemberében 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak. Az önsajnálat és a kérdések csapdájába estem. Miért pont én? Hogy lehetséges ez, amikor egész életemben sportoltam? Kizárt dolog, hogy cukorbeteg legyek, mivel a családomban nem volt erre példa.

Orvosról orvosra jártam és kerestem az okokat és hibáztattam másokat, miközben tudat alatt éreztem, hogy valami nem kerek ezzel kapcsolatban. Az évek során megtapasztaltam a saját bőrömön, hogyan lehet együtt élni ezzel a betegséggel. Természetesen a mai napig vannak hiányosságok és újabb dolgok, amikre fény derül, de hát az élet már csak ilyen. Mindig elénk gördít egy akadályt, majd kíváncsian várja hogy mit kezdünk vele. Az alkalmazkodás a 21. században amúgy is nagy erény, így hát ahelyett hogy mély depresszióba estem volna keresni kezdtem a kiutat.

A plusz:

Az elmúlt 1,5 évben elkezdtem foglalkozni magammal, ráléptem az önfejlesztés útjára. Kíváncsi voltam, vagyok hogy mik húzódnak az élet által megmutatkozó akadályok valódi hátterében. Úgy gondolom, ha szembe tudok magammal nézni és megkeresni, megvizsgálni magamat a viselkedésem, cselekedeteimet és megértem a kérdéseimre kapott válaszokat, akkor már előrébb tarthatok mint ezelőtt 1,5 éve. A tudás iránti vágy továbbra sem lankadt és jó megérzésnek bizonyult az önismeret fejlesztése. Mostani életem során, abban az esetben ha hasonló mintával találkozok, mint múltbéli énemnél, akkor tudom hogyan és miképp kell máshogy cselekedni ahhoz, hogy a szituációból a legjobbat hozzam ki.

Pontosan tudom milyen diétázni, pontosan tudom milyen érzés az édesség utáni vágy, és ismerhetném a kifogásokat is, amik azon alapozódnának, hogy  “Úgysem tudom megcsinálni, beteg vagyok”. De nem akarom, hogy a betegség épüljön körém, szeretnék minden lehetőséget kiaknázni, csak azzal a tudattal, hogy figyelembe veszem a betegségem létezését is.

Amit én edzőként nyújtani tudok neked:

Edzőként maximálisan melletted állok majd, figyelek Rád, fogom a kezed és vezetlek. Tudom, hogy nincs mindenki számára egy egységes módszer, ami bevállik. Te, Te vagy, egyéni adottságokkal, mindent Hozzád igazítunk, nem támasztok feléd irreális elvárásokat, belőled hozom ki a maximumot, nem pedig egy photoshoppolt képet tűzünk ki célul. Elsődleges célom, hogy a mozgásod minőségén javítsunk szem előtt tartva az ízületek védelmét, és azt, hogy ezt az állapotot a lehető leghosszabb ideig fent tudd tartani. További célom még a tökéletes közérzet elérése, ami magába foglalja a teljes testi lelki jóllétet. Mindenzt egy nyugodt holisztikus központban, nagyon szép helyen, ahol az edzőteremben csak ketten leszünk.

Hiszek abban, hogy igazi, tartós eredményeket érhetünk el együtt, hiszen nemcsak étrendedet és életmódodat reformáljuk meg, hanem ha benned is ott a nyitottság a szemléletmódodat is azzal, hogy a lelki oldalt is trenírozzuk. Az önismereti utam jótékony hatásait magamon is tapasztalom, közben javulnak a részidőim, mind a futásban, mind az úszásban. Rengeteg elakadástól és téves hitrendszertől sikerült már megszabadulnom és azon vagyok, hogy Neked is megmutassam, hogy lehet másképp.

Fordulj hozzám bizalommal és megbeszéljük a részleteket!

Itt tudsz időpontot foglalalni azonnal!

Tel: +36 20 390 2436
Email: balazs.mihok kukac pillangoeffektus.hu