Mihók Balázs

Személyi és tenisz edző

Egész eddigi életemet átívelte a sport, a mozgás okozta adrenalin és a kihívás iránt érzett őszinte alázatom. Mindig is tudtam, hogy hivatásként is valami olyat választok majd, aminek köze van a mozgáshoz. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Testnevelés- Rekreáció Szakára jártam. Főiskolai éveim során szereztem meg a tenisz-oktatáshoz kapcsolódó képesítést. Pályafutásom során folyamatosan képeztem magam és olyan kiegészítő edzői tanfolyamokra tettem szert, mint a gyermekek oktatásához elengedhetetlen nemzetközileg elismert Play and Stay módszer, Erőnléti és Kondicionális képességek fejlesztése a teniszben és a PTR edzésmódszer. A pedagógia és az emberekkel való foglalkozás mindig is része volt az életemnek éppen ezért 11 éve a tenisz oktatásban teljesedek ki. Fejlődésemhez nagymértékben hozzájárult a Sávolt Tenisz akadémián eltöltött idő, valamint a gyermek és felnőtt tanítványaimmal végzett munka.

Az egész, eddig egy teljesen átlagos személy edző bemutatkozása, aki nem mellesleg rajong a teniszért és közben “unalmában” még triatlonozik is, bár ez utóbbit amatőr szinten űzöm.

10 évvel ezelőttig a fenti bemutatkozást nem is húztam volna tovább. De 2010-ben amikor is a sorozatos, szűnni nem akaró rosszulléteim és egy vérvétel eredménye négyszeres vércukor határértéket mutatott, 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam.

Ezer és ezer, látszólag elfogadhatatlan válaszú kérdés zsibongott a fejemben.
Hogy lesz ebből izomépítés? Hogyan fogom a hiányzó szénhidrátot pótolni?  Mi lesz ha rosszul leszek edzés közben?

Választhattam, vagy feladom és teljesen szembe megyek vágyaimmal és beleszürkülök egy nekem abszolút nem való állásba, vagy felszívom magam és akkor sem tágítok. Az elszántságom sokkal nagyobb volt annál, hogy pánikoljak, pedig az értékeim sokszor egészen mást mutattak, esetenként elég szemtelenül, és bizony voltak nehéz napok, percek.

Pontosan tudom milyen diétázni, pontosan tudom milyen érzés az édesség utáni vágy, és ismerhetném a kifogásokat is, amik azon alapozódnának, hogy  “Úgysem tudom megcsinálni, beteg vagyok”. De nem akarom, hogy a betegség épüljön körém, szeretnék minden lehetőséget kiaknázni, csak azzal a tudattal, hogy figyelembe veszem a betegségem létezését is.

Amit én nyújtani tudok:

Edzőként maximálisan melletted állok majd, figyelek Rád, építtelek, nem egy szám leszel az iktatótömbömben. Tudom, hogy nincs mindenki számára egy egységes módszer, ami bevállik. Te, Te vagy, egyéni adottságokkal, mindent Hozzád igazítunk, nem támasztok feléd irreális elvárásokat, belőled hozom ki a maximumot, nem pedig egy photoshoppolt  képet tűzünk ki célul.

Hiszek abban, hogy igazi, tartós eredményeket érhetünk el együtt, hiszen nemcsak étrendedet és életmódodat reformáljuk meg, hanem a szemléletmódodat is azzal, hogy a lelki oldalt is trenírozzuk. Az önismereti utamon, mindennek jótékony hatásait magamon is tapasztalom, közben javulnak a részidőim, mind a futásban, mind az úszásban. Rengeteg elakadástól és téves hitrendszertől sikerült már megszabadulnom és azon vagyok, hogy Neked is megmutassam, hogy lehet másképp.

Fordulj hozzám bizalommal és megbeszéljük a részleteket!

Tel: +36 20 390 2436
Email: balazs.mihok@gmail.com