Kovács Ádám

Egy masszőr keze csodákra képes. Sokszor gyógyszerek nélkül is képes megszüntetni a fájdalmat, oldani a stresszt. Orvos családból származom, édesapám osztályvezető főorvos, édesanyám ápolónő volt. Nekik köszönhetem, hogy ez a hagyomány tovább él bennem. Ezt az örökséget szeretném továbbadni a vendégeimnek.

Hogy lettem masszőr?

Kovács Ádám vagyok, 2018 óta foglalkozom masszázskezelésekkel.

2010-ben kezdtem a pályafutásomat szakápolóként. 6 évig szolgáltam a magyar egészségügyet, majd 2016 után Németországban próbáltam szerencsét, szintén egészségügyi dolgozóként. A külföldi munkám során döntöttem el, hogy egy új irányt szeretnék választani, ahol a prioritás szintén az emberek megsegítése, de egy másik elképzelés alapján. Ezért döntöttem a masszázs mellett.

2018-ban svédmasszőr képesítést szereztem, majd 2020 augusztusában gyógymasszőrként végeztem a Nemzetközi Masszázs Akadémián, ahol elsajátítottam számos masszázstípust (regeneráló balneoterápiás masszázs, nyirok, manager, wellness, aromaterápiás masszázs, stb..). Szakmai gyakorlatomat az ORFI-ban (Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet) és a Lukács Gyógyfürdőben végeztem. E két helyen még mélyebb és alaposabb tudást szereztem, valamint itt értettem meg először a holisztikus szemlélet alapjait.

Hitvallásom

A problémát a kiindulási pontjánál kell kezelni. A holisztikus szemlélet éppen erre tanít minket: a fájdalmas pontból elindulva keressük meg a probléma eredetét, és szüntetjük meg, a tüneti kezelés helyett.

A felelősség és az elkötelezettség a vendég jóléte iránt a legfontosabb, amit egy masszőr nyújthat. Először meg kell érteni, hogy minden vendég egyedi és különleges. Nincs két egyforma emberi test és szervezet, ezért nincs két egyforma fájdalom sem, ennek köszönhetően két egyforma kezelés sem létezhet.

Én a tapasztalataim során kielemeztem, hogy mik azok a területek, ahol érdemes betenni újdonságokat, kialakítottam egy egyedi rendszert, amivel hatékonyabb és kielégítőbb eredményt tudok elérni. A korábban elsajátított technikákat ötvözöm a sajátjaimmal.

A tanulás és fejlődés híve vagyok, ezért folyamatosan képzem magam. Egy folyamatosan változó világban csak úgy lehetünk egyre jobbak, ha alkalmazkodunk a kihívásokhoz.

Szakmai tapasztalatok és gyakorlatok:

  • Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (gyakorlat)
  • Lukács Gyógyfürdő (gyakorlat)
  • Ceglédi Gyógy és Strandfürdő
  • Hotel Aquarell, Cegléd