5 dolog, amivel a párkapcsolati válságok csökkenthetők

1. A párod téged tükröz vissza

Minden, amit sérelmezel a párodban vagy hiányolsz tőle, azt valójában te nem adod meg magadnak, így logikusan neki sem.  Ha szerinted nem tisztel, becsül – akkor te nem tiszteled önmagad és az nagyon valószínű, hogy az önbecsülésed, önbizalmad is

kapott már pár olyan pofont, amiből nem sikerült felállnod.  A másik oldalról pedig, ha így vélekedsz róla, akkor egészen biztos, hogy te sem tiszteled, becsülöd őt.

Ezt úgy is nézheted, hogy van egy szuper tükröd, aki rávilágít azokra a tulajdonságaidra, amikkel dolgoznod érdemes. Fontos megjegyezni, hogy hiába lépsz ki a kapcsolatodból, mert a következőben ugyanezt fogod megélni, csak pepitában.

2. 50% - 50 %

Egy párkapcsolathoz két ember kell, és ahhoz is ketten kellettetek, hogy ne működjön. Amíg nem vállalod a saját 50%-od a történetben, addig bizony csak áthárítod a felelősséget a másikra. Nézz szembe önmagaddal, mert abban a pillanatban, hogy kilépsz az áldozati szerepedből máris tisztább lesz a kép.

3. A szüleink tisztelete

Egy jól működő, harmonikus, boldog és hosszú távú kapcsolat felépítésének alapfeltétele, hogy tiszteled a szüleidet – hangozzon ez bármily furcsán is. Itt nem arról beszélek, hogy bármi áron jóban kell velük lenni, egyszerűen tiszteld őket azért, mert nekik köszönheted az életedet, te kettőjükből lettél egy. Amíg elutasítod őket vagy úgy gondolod, hogy te jobban csináltad volna mint ők, addig benne vagy az ő sorsukban és ismételsz. És ha már itt tartunk, a párod szüleinek tisztelete is a párkapcsolatod alapja, ő is kettőjükből született. Ha őket nem tiszteled, akkor a párodat sem.

4. „Nem baj, van mááásik!”

Millió helyen olvashatod, hogy ha egy helyzet rossz számodra lépj ki belőle. Hát szerintem pedig állj bele, fejlődd meg, és végül lépj/lépjetek egy szintet felfelé a párkapcsolati minőség képzeletbeli létráján.

Az ember alapvető igénye a társ, sőt tovább megyek, az élet továbbadása is. Ez így van több ezer éve, ezt 50 év szabadelvűség nem írja felül, ha tetszik nekünk, ha nem.

Nézz csak körbe, és te is láthatod, hogy a szingliség sem habos süti. A statisztikák szerint 60% felett van a szinglik száma a fiatal felnőttek között, és a többség boldogtalannak és magányosnak vallja magát.

Így figyelj és ne a divat után menj, ne ess abba a hibába, hogy a „Nem baj, van másik!” örökbecsű bohóc mondatát hajtogatod, helyette dolgozz meg a boldogságodért, mert az bizony csak rajtad múlik!

5. Adok – kapok egyensúly /Bert Hellinger nézetei alapján/

Az életben minden energia, és érdemes fenntartani az egyensúlyt. Így van ez a párkapcsolaton belül is. Ha azt szeretnéd, hogy a párkapcsolatod épüljön, fejlődjön, akkor erre a törvényszerűségre érdemes figyelned.

A negatív spirál markában:
Mikor kapsz valami rosszat a kedvesedtől 3 lehetőséged van: 

  • minden következmény nélkül megbocsájtasz
  • sokkal nagyobb rosszal „hálálod” meg
  • egy kicsit kisebb rosszal viszonzod

 

 

Bármennyire hihetetlen, az utolsó a helyes választás. Az első lehetőséggel a párod fölé helyzkedsz erkölcsileg és alárendeled őt, ami energetikailag előbb-utóbb, de hátrányosan befolyásolja a kapcsolatotokat. 

A második esetben a spirál lefele húz titeket, és addig bántjátok egymást, míg annyi sebet és sérelmet

osztotok ki, hogy véget ér a kapcsolat.

Azonban ha a harmadik variációnál maradsz, elindultok a pozitív oldal felé, és senki nem lesz adósa a másiknak, valamint az alárendeltség is elmarad. Majd jöhet a jó adás-kapás ☺ Itt is érdemes azonban figyelni, hogy mindig egy picit több jót adjunk, így fenntartható a folyamatos fejlődés.

A pozitív oldalon abban van a titok, hogy annyit adunk, amennyit a másik képes elfogadni és viszonozni is valamilyen módon. Ha elhalmozzuk, és képtelen viszonozni, egy idő után, olyan adósságspirálba kerül, hogy könnyebb befejezni a kapcsolatot, mint törleszteni, így a kapcsolat véget fog érni.

Száz szónak is egy a vége, nem elfutni, hanem önmagunkon változtatni, ez a kulcs mindig minden körülményben!