Lélekringatás

Mint alternatív segítő módszer

A Holistic Pulsing (lélekmasszázs vagy lélekringatás) technika az elmúlt húsz év vívmánya, amit Dr. Tovi Browning osteopata orvos, természetgyógyász fejlesztett ki. Egyesíti az akupresszúra, bioenergetika, kineziológia és a reflexológia néhány elemét. Az alternatív segítő módszerek családjába tartozik, azon belül is az energiagyógyászathoz áll a legközelebb.

A kezelés teljes ideje alatt a magzati szívveréshez hasonló amplitúdójú, ringató mozgásban tartom a kliens testét, vagy finom pulzáló, vibráló mozdulatokat végzek. A ritmikus, ringató mozgás keltette rezgés hullámok az egész testen végig haladnak, így egy biztonságos, érzés öleli körül. Ebben a biztonságos, megtartó állapotban, hozzáférhetővé válik a sejtemlékezet, amely a tudattalanba süllyedt traumákat, lelki blokkokat őrzi, amelyek aztán a kezelések alkalmával folyamatosan oldódnak. A módszeres, állandó, nyugtató mozgás, vibrálás a vegetatívidegrendszer egyensúlyát helyreállítja, a külvilág ingerei elmosódnak, a kliens egy kellemes, ellazult, alvás közeli állapotba kerül, ahol az agy kikapcsol, a haragos gondolatok megszűnnek, a test és lélek egyensúlya harmonizálódik.

Rendszeres alkalmazása kiválóan hat a stressz leküzdésében, megszűnhetnek a krónikus fáradékonyság, a szorongás okozta kellemetlenségek, az alvászavarok, a mindennapokban helyet kap egy türelmesebb, kiegyensúlyozottabb életminőség, higgadtabban, összeszedettebben reagálunk.

Lélekringatás

Tökéletes első lépés

A Holistic Pulsing beindítja a test öngyógyító folyamait az energia áramoltatásával, amelyet fizikai síkon tapasztalható oldódás kísér. Különféle módokon jelenhet meg, mély sóhajok formájában, van aki sír, van, aki nevet, de megfigyelhető a gyomor intenzív működése is.

A Holistic Pulsing önálló, vagy kiegészítő formában is funkcionálhat, de tökéletes belépő lehet az önismereti folyamat kapujában. Hiszen számtalan esetben egy-egy traumatikus emlék olyan mélyre van ásva bennünk, hogy képtelenség tudatosan előhozni, de a technika képes újra felszínre hozni és egy olyan mértékűre finomítani, amivel könnyebb szembenézni. Ideális lehet továbbá a kezdetekhez azon introvertált kliensek számára, akiknek erős diszkomfort érzést okoz mások előtt beszélni, megnyílni, így képtelenek az önismeret útjára lépni bármilyen formában. A célzott terápiák jóval gyorsabb eredményeket hozhatnak, viszont a Holistic Pulsing is képes mélyen elrejtett, egész életünkben hősiesen hurcibált, mázsás lelki blokkjainkat oldani, más formában, más tempóban. A különbség az, hogy kezelőként nem tudom pontosan mi zajlik a kliensemben, csak végtagjaik önkéntelen rándulásaiból sejtem, milyen természetű blokk érkezett felszínre. A végén természetesen megbeszéljük az átélt élményeket, ami szintén ahány ember, annyi féle megélés.

Többségük egy mély,nagyon pihentető, éber-alvó tudatállapotba süllyed, akadt már olyan is,akiknek konkrét emlékek ugrottak be babakorából, többen meg vannak róla győződve, hogy mindvégig jelen vannak, de mikor elmesélem nekik, hogy horkoltak, motyogtak, vagy rugdalóztak, természetesen egyikük sem emlékszik, de egy közös bennük, nem ugyanaz az ember fog felkelni, mint aki lefeküdt, mert valami beindul ilyenkor, megváltozik az illető rezgésszintje. Egy kezelés önmagában nem csinál csodát, de a lelki béke érzése már az első alkalommal érezhető, amit szinte kivétel nélkül nyugodt, átaludt éjszaka követ.

Lélekringatás

Az érintés hatalma

Amiért még csodásan képes működni a Holistic Pulsing, az a gyengédség valódi hatalmában rejlik, mivel szeretettel és odaadó figyelemmel végzett technika. Minden ember normál működéséhez hozzá tartozna a minőségi, törődő érintés. De nem mindenki volt olyan szerencsés, hogy ismerheti azt a fajtát, amelyben libabőrözve el lehetveszni, ami nyugtat, biztonságot ad, amit érezve tudják, szeretve vannak. Sokaknak már gyermekkorban is ismeretlen fogalom volt mindez, olyan rideg, befagyott érzelmű szülők mellől érkeznek a felnőtt életbe, ahol a fizikai szeretet nem nyilvánulhatott meg semmilyen
formában, már generációkra visszavezethetően sem. Mindkét nem jelentős százalékánál tapasztalható a életjelenség. A Holistic Pulsing ringató mozdulatai pontosan a kezdetekhez repítenek, oda, ahol ezeket az érintéseket kellett volna először megismernünk. Természetesen mindehhez egy vezetett meditációval egy olyan tudatállapotba merülünk, ahol nem az agyra hat az élmény, hanem oda, ahová kell, a lélekre, hiszen sajnos enélkül sokan egyenesen irtóznak attól, ha hozzájuk érnek.  Ahogy a folyamat dolgozni kezd, egyre természetesebb lesz a lélek számára, hogy szerethető, az érintés elkezd beépülni a mindennapokba, elkezdenek pozitív benyomások párosulni hozzá. Hiszem, hogy ha valaki számára ismeretlen fogalom mindez, felülírható és sohasem késő elkezdeni a tapasztalást. A rendszeres kezeléssel optimalizálódik az önértékelés, az egyensúly, a lelki eredetű tünetek enyhülnek, a nyugalom és az életöröm része lesz a létnek. Gyermekek esetében is alkalmazható szorongás, alvás zavarok, nyugtalanság esetén. A kezelés időtartama rövidebb, a meditatív zenét a háttérben mesék váltják fel. A ringatás, pulzálás hatására, a kicsik nyitottabbak, nyugodtabbak lesznek, lelassulnak, vegetatív idegrendszerük kisimul.

Munkásságomról, hitvallásomról és rólam itt olvashatsz bővebben!