Közös cél

A világban minden valamilyen céllal történik, jön létre, vagy változik. Cél nélkül egyszerűen minden értelmetlen. Cél felé tartunk, célt érünk el, célirányosan haladunk. Mindennapjainkat is célok veszik körül, amiket aztán rutinszerűen teljesítünk, anélkül, hogy különösebb erőfeszítést tennénk mindezért,  vagy, hogy egyáltalán észrevennénk. Beérni a munkahelyünkre, letolni az adott munkaórát, hogy aztán a szabadidőnket élvezzük, jól végezni a dolgunkat egy esetleges dicséretért. Otthon vacsorát készíteni, meglepetéssel várni valakit, hogy ő boldog legyen. Bármit teszünk is, van egy célja, legyen ez kimondott, vagy kimondatlan, de végigkísér bennünket ez a hárombetűs szó a nap 24 órájában. És milyen szép szó is ez, mert e mögött a három betű mögött számtalan mosoly, örömkönny, önbecsülés húzódik, mert ez a három betű maga a boldogság, az elégedettség, a megnyugvás, mindaz, amiért érdemes élni.

A mi célunk

Egy más szemléletet szeretnénk megmutatni. Egy olyan nézőpontot, amelyen keresztül teljesen más  világ nyílik, új fajta látótérbe kerülnek a régi sérelmek, lehetőség tárul elénk elengedni a múltunkkal megpakolt zsákjainkat, amik nehezek, de úgy cipeljük őket, mintha muszáj lenne. Igaz sokszor azt sem értjük miért, csak az fut bennünk, hogy “vidd, vidd, vidd nem érdemelsz mást és ne ellenkezz, mert ez így van rendjen, ez a sorsod!!”.

Viszont nem csak letehetjük őket, hanem megérthetjük miért ragaszkodtunk ily makacsul hozzájuk. Képesek leszünk az emberekre úgy tekinteni, hogy a sorsukat is látjuk mögöttük, így pedig egyszerűbb megérteni mi vezérli a másikat, hogy találjuk meg vele közös a hangot. De természetesen az első és legfontosabb, hogy ezeket magunkban ismerjük fel, magunkat értsük meg és tegyük a helyére mindazt, amik idáig minket vezettek. Ha erre igényünk van, észrevétlenül bekúszik ezzel együtt egy nagyobb empátia, elfogadás szülőkkel, partnerünkkel, házastársunkkal, barátainkkal, főnökünkkel, vagy épp egy taxisofőrrel szemben. Hirtelen, egy addig sosem látott fény alatt állnak előttünk, mi pedig képesek leszünk türelmesebbek lenni velük, valahogy jobban tudjuk majd kezelni a velük adódó konfliktusokat. Jó persze, nem leszünk Buddhák és el fog durranni az agyunk és káromkodni is fogunk, de onnantól, hogy már ez a fajta szemüveg van rajtunk, hamarabb meg tudunk nyugodni és el tudjuk engedni ezeket, nem kell megvárni, míg fél hajkészletünk elillan a kósza széllel, amit kezeletlen stresszhelyzetek fújnak, vagy addig nyelni a mérget, vagy a számunkra méltatlan helyzeteket, amíg kreálódik belőle egy súlyos betegség.

A legnagyobb célunk pedig az, hogy ne legyen állandóan szükség segítségre, hanem olyan természetes legyen számodra az, hogy képes vagy megoldani az esetenként felbukkanó új leckéit az életnek, mint levegőt venni. Nem az a vágyunk, hogy valaki évekig járjon hozzánk. Sőt! Mi azt szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna, hogy van lehetőség egy jobb, megértésekkel teli életre, ami nem feltétlenül a jelenlegit képviseli és lehet,hogy egyáltalán nem olyan, amilyet megszokott és elviselt, mert az jelentette a komfortot, azt ismerte ezért ragaszkodott hozzá, még ha ezáltal a boldogságot ballisztikus ívben el is kerülte.

Nem tudunk mindenkin segíteni, lehetetlenséggel egyenlő kiejteni ennek az ellenkezőjét. Van, akinek egyszerűen nem jövünk át emberileg, vagy akinek egészen más eszközre van szüksége. Mi csak egy lehetőséget tudunk arra nyújtani, hogy aki hozzánk fordul, kívülről lásson rá a problémáira, blokkjaira, kapcsolataira, betegségeire,téves programokra, amik miatt nem tudott kiteljesedni a saját életében, ezáltal felismerésekhez jusson, ami további megértéseket szül, az pedig cselekvést és beindulhat a VÁLTOZÁS.

Szeretnénk folyamatosan bővíteni a palettánkat, minél színesebbre, hogy egymással együtt rezonáló alternatív segítői módszerekkel támogassuk a hozzánk érkezőket, mind testi, mind lelki szinten.  Fontos számunkra, hogy csak olyan segítőkkel dolgozzunk együtt, akiket gondos rosta után nyugodt szívvel ajánlhatunk. Akik hivatásuknak érzik a munkájukat, akiknek a legnagyobb öröm és feltöltődés, amikor általa egy kliens állapota javul, felismerésekhez jut, és úgy távozik tőle, hogy sikerült adnia neki. Szeretnénk, ha a Központunk a béke és nyugalom szigete lenne, ahol minden ott dolgozó örömmel kezdi a napot, ahol egymás munkáját segítve evezhetünk ugyanabba az irányba és ehhez az egymás iránti tisztelet adná a sodrást. Nálunk nincs helye a lakodalmas ezotériának. Mi tisztában vagyunk a munkánkkal járó felelősségünkkel, csak olyanokkal szeretnénk együtt dolgozni, akik szintén.

„Jobb világ?
Én ezért nem tehetek semmit, mondta 7,6 milliárd ember”…

Talán bugyuta szépségkirálynős naivitásnak hangzik, de igenis szeretnénk egy jobb világot, nekünk ez a célunk. A Tiéd mi?…